Gyproc Habito stærk og skruefast gipsplade

You are here

Træt af forboring, støv og store huller i væggen?

Det er vi. Derfor har vi udviklet en helt ny ekstremt stærk gipsplade til indervægge. Gyproc Habito™ er den perfekte løsning til indervægge, hvor der ønskes en stærk og skruefast overflade. Brug den som alternativ til fibergips og træplader, eller bare fordi du ønsker en gipsplade der kan meget mere end en standard gipsplade.

Habito™ er nemlig meget mere end bare en gipsplade. Det er en komplet løsning til dig der ikke bare ønsker en væg, men også har ekstra store krav til robusthed, skruefasthed samt lyd og brand. For med Habito får du en superstærk og robust løsning til indervægge, med høj brandmodstand og ekstra god lydisolering. Alt sammen fuldt dokumenteret i Gyproc systemløsninger.

Ophængning direkte i væggen

Med Habito får du en skruefast overflade. Det betyder at du nu kan hænge TV, hylder og skabe op direkte i væggen, helt uden forboring eller plugs. Med bare én helt almindelig 5 mm træskrue, kan du hænge op til 40 kg inklusiv en sikkerhedsmargen. Men de 40 kg er bare for en skrue, så jo flere skruer jo mere vægt.

Mere end 10 gange så robust

Habito er en superstærk gipsplade og tests har vist at den er betydelig stærkere end andre pladetyper. Faktisk er den mere end 10 gange så robust som en standard gipsplade, og væsentligt stærkere end fibergips. Det giver nogle helt nye muligheder, for i skoler, institutioner og hospitaler er der ofte et behov for ekstra modstandsdygtige vægge. Vægge der holdere længere og reducerer behovet for reparation og vedligeholdelse. Eller måske har du bare brug for en ekstra stærk væg på børneværelset.

Hvorfor vælge Habito i stedet for træplader?

Mange vælger at bruge træplader bag gipsen i indervægge, men kombinationen af træ og gips er ofte et problem og kan medføre ujævne vægge.  For hvor træ udvider sig eller svinder ind alt efter luftens fugtighed og temperatur, så har gips små materialebevægelser ved fugt- og temperaturændringer. Da Habito fungerer ligesom standard gipsplader, og du er dermed mere sikret mod ujævnheder og risikoen for revner i væggen mindskes. Og så er den også meget nemmere at montere, for den monteres stort set som standard gipsplader og kan tilskæres med kniv.

Habito får du et kvalitetsprodukt, som ikke afgasser formaldehyd. Pladen er klassificeret i kategorien M1 af Finnish Indoor Air Association. M1 er den lavest mulige udledningsrate og din sikkerhed for et godt indeklima.

Hvorfor vælge Habito i stedet for fibergips?

Hvis du vælger Habito i stedet for fibergips, får du ikke bare en mere robust konstruktion, men det gør også dit arbejde meget nemmere. Da Habito har en lavere vægt en fibergips, er den også nemmere at håndtere. På grund af den lave vægt kan du også vælge længere plader, uden det går ud over ryg og skuldre. Det gør monteringen noget nemmere, og du slipper for en masse pladesamlinger og undgår tidskrævende og dyrebar spartling. Og så får du også en plade med en helt glat overflade, der hverken kræver slibning eller glatspartling inden maling og tapetsering.

Til dig der ønsker en hel væg

Men hvorfor nøjes med Habito, når du kan få en hel væg i stedet. Vi tilbyder komplette systemer og fuldt dokumenterede løsninger. Og vælger du en samlet løsning fra Gyproc, er du aldrig i tvivl om hvem der tager ansvaret for væggen. Det gør vi.

Hos Gyproc er en væg aldrig bare en væg, men meget mere. Du kan for eksempel kombinere Habito med vores XR system, et unikt system af stållægter til lydisolerende indervægge. Du kan også kombinere det med vores ACOUnomic kantprofiler med indbyggede akustiske tætningslister, og slippe for fugemasse. Så sparer du både tid og penge.

Se filmen om Gyproc Habito

Download brochuren

Hent inspiration og mere information om Gyproc Habito i brochuren.

Find mere information

Få information og find dokumentation på Habito-pladen.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere eller har du brug for hjælp til et byggeprojekt.

Find forhandler

Her kan du finde en forhandler i dit område.