You are here

Saint-Gobain hædrer landets dygtigste nyuddannede arkitekter

30 November 2016

50.000 kroner. Så meget kunne Angus James Hardwick, der nyuddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus, tage med sig efter at være blevet kåret som vinder af Saint-Gobain Award 2016 – Danmarks største priskonkurrence for nyuddannede arkitekter og arkitektstuderende.

Det var en af skolens egne, der fredag 4/11 løb med titlen som vinder af Saint-Gobain Award 2016, da afgørelsen af den landsdækkende priskonkurrence blev afsløret på Arkitektskolen Aarhus. Angus James Hardwick tog førstepræmien til en værdi af 50.000 kroner for sit projekt Paradoxes of the pellucid, hvor et eksisterende arkitektonisk værk, (et museum i London), blev udfordret ved at placere en futuristisk ”svævende” forskerbolig/studiecenter i tilknytning til en ny forsænket indgang til museet.

Dommerpanelet sagde om det vindende projekt:

- Det samlede projekt fremstår som et veldokumenteret, innovativt og helstøbt design, der har modet til at udfordre en eksisterende bymæssig kontekst og vise nye veje for bæredygtigt design.

Mang gode projekter

Der var i alt 69 tilmeldte projekter fra henholdsvis Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) og Arkitektskolen Aarhus (AAA), og dommerpanelet, der udover lektorer fra de to skoler også talte Liv Bach Henriksen, Arkitekt Kjær & Richter og Klavs Eske, administrerende direktør for Saint-Gobain Weber, var enige om, at der var mange gode projekter at vælge i mellem.

Andenpladsen og 20.000 kroner gik til Rasmus Bruun fra KADK for projektet Microclimatic habitats in search of atmospheric aesthetics, mens Lyn Poon, ligeledes fra KADK, indtog tredjepladsen og blev præmieret med 5.000 kroner for projektet Thermal (mass) customisation.

Saint-Gobain Award uddeles hvert andet år.

Dommerkomité

  • Klavs Eske, adm. direktør hos Saint-Gobain Weber
  • Chris Thurlbourne, leder af kandidatuddannelserne, AAA
  • Liv Bach Henriksen, Arkitekt Kjær & Richter
  • Phil Ayres, studielektor, KADK

 

Læs mere om Saint-Gobain Award

Nyhedsbrev fra Gyproc

E-mail-adresse:
Jeg arbejder hos (virksomhedstype)
Jeg arbejder som (stilling)